Indexarea in Google a unui site. Află cum poți grăbi procesul

 

Indexarea în Google a unui website este procesul prin care Google adaugă paginile site-ului tău în baza sa de date, astfel încât acestea să apară în rezultatele căutării. Există mai mulți factori care influențează când și cum este indexat un site de către Google:

   1. Crearea unui Sitemap și trimiterea acestuia la Google Search Console:
    • Un sitemap este un fișier XML care listează toate paginile site-ului tău.
    • După ce ai creat un sitemap, îl poți trimite prin Google Search Console pentru a facilita procesul de indexare.

Pentru site-urile create în wordpress poți folosi pluginul Yoast SEO. Pe lângă zecile de funcționalități oferite gratuit pentru o mai bună promovare pe Google, acesta oferă și posibilitatea de a-ți crea sitemap-ul site-ului tău.

Ce să faci cu acel sitemap? Cum spuneam mai sus, îl trimitem la Googlea Search Console pentru a-l lua în considerare și a ne indexa paginile mai rapid.

Sitemap-ul îl poți vizualiza din General -> Site features -> APIs -> XML sitemaps -> View the XML sitemap

yoast-seo-api

 

Dai click pe butonul “View the XML sitemap” și se va deschide o pagină ca cea de mai jos, la care-i copiezi link-ul (URL-ul) și-l pui în Google Search Console la secțiunea sitemaps.

yoast-sitemap

 

Dai click pe submit Sitemap și ești gata! :)

 

Submit-sitemap

 

 

 1. Frecvența actualizărilor site-ului cu content  de calitate:
  • Site-urile care sunt actualizate frecvent tind să fie vizitate mai des de crawlerele Google, ceea ce poate accelera indexarea.
  • De asemenea prioritizează conținutul de calitate și relevant pentru utilizatori. Dacă paginile tale sunt bine structurate, cu conținut util și original, sunt mai probabil să fie indexate rapid.
 2. Linkuri externe (backlinks):
  • Dacă site-ul tău are linkuri de pe alte site-uri deja indexate, acest lucru poate ajuta la indexarea mai rapidă. Ai grijă însă unde soliciți să îți pui advertoriale. Prea multe backlink-uri de calitate scăzută poate dăuna indexării site-ului tău.
 3. Structura tehnică a site-ului:
  • Asigură-te că site-ul tău nu blochează crawler-ele Google în fișierul robots.txt și că nu există erori de crawling.
 4. Utilizarea unui serviciu de „Fetch as Google”:
  • În Google Search Console, poți folosi opțiunea „Fetch as Google” pentru a solicita o recrawling a unei pagini specifice.
 5. Timpul necesar pentru indexare:
  • Indexarea poate dura de la câteva ore la câteva săptămâni, în funcție de factorii menționați mai sus. Un site nou poate dura mai mult pentru a fi indexat comparativ cu un site existent care adaugă pagini noi.

Dacă vrei să verifici dacă paginile site-ului tău au fost indexate, poți folosi comanda site:yourdomain.com în căutarea Google.

Acest lucru îți va arăta toate paginile din domeniul tău care sunt indexate de Google. De asemenea, poți folosi Google Search Console pentru a monitoriza starea de indexare a site-ului tău.

Dacă ți-a plăcut și ți s-a plăcut util acest articol, îți recomand să citești ”Ce Să Faci Ca Site-Ul Tău Să Fie Vizibil În Google – 10 Pași”, un articol care te ghidează pas cu pas în călătoria ta pe Google!