Ce să faci ca site-ul tău să fie vizibil în Google – 10 pași

 

După ce ai creat un site WordPress, trebuie să ne asigurăm că acest site va fi și vizibil în Google. Așadar care sunt pașii pentru a fi prezenți în Google și pentru a ne îndrepta spre prima pagină din căutări. Următorul pas este să targetăm prima poziție în Google pe un anumit keyword, dar asta pentru un alt articol.

1.     Configurarea SEO al site-ului

 

Instalează un plugin SEO precum Yoast SEO sau Rank Math pentru a-ți optimiza site-ul pentru motoarele de căutare. Completează meta titlurile, descrierile și etichetele alt pentru imagini pentru fiecare pagină și articol.

În acest exemplu vom utiliza Yoast SEO. Primul lucrul este să-l instalăm din secțiunea de Plugins, după care urmează să rulăm prima configurare.

vizibil în Google

Din bara de meniu selectăm plugin-ul Yoast – First time configuration și parcurgem cei 5 pași. Acum că avem prima configurare făcută, mergem la următorul pas și ne punem denumirea siteului, tagline-ul și imaginea default al site-ului. În cazul meu, am pus logo-ul și nu o imagine care poate nu va mai fi relevantă peste un an de zile.

prima setarea yoast

 

Sub meniul de Site Basics continuăm cu Site Representation unde ne punem numele organizației și profielele de social media. Observați că modulul îl folosim în vatianta gratuită. Pentru cei care doresc să-l achiziționeze, îi îndemn să facă acest lucru fiind utilă versiunea premium, însă pentru a mă putea adresa publicului larg, vom configura site-ul cu versiunea gratuită, fiind suficient de bună pentru a-ți duce site-ul pe prima pagină Google.

Următorul pas important este de a face conexiunea dintre Yoast SEO și Google Sarch Console (dacă nu ai creat contul și asocierea site-ului cu Search Console urmărește pașii de integrare de la Google) Pentru aceasta mergem mai jos în meniul Yoast la Site connections.

conectare yoast cu google search console

 

Pentru a finaliza verificarea cu Google, mergem la Search Console – Settings – luam codul de la HTML tag și-l întroducem în căsuța de verificare de la Yoast SEO plugin.

cod verificare google search console

2.    Creare sitemap și integrarea lui cu Google Search Console

Un sitemap este o listă a paginilor de pe site-ul tău web, concepută să ajute motoarele de căutare precum Google să indexeze mai eficient conținutul tău astfel ca site-ul să devină vizibil în Google. Există mai multe motive importante pentru care ar trebui să ai un sitemap generat și conectat cu Google Search Console:

 • Indexare eficientă: Un sitemap oferă motoarelor de căutare o cale structurată pentru a descoperi și indexa paginile de pe site-ul tău. Acest lucru este esențial pentru a te asigura că toate paginile tale sunt incluse în rezultatele căutării Google și că sunt actualizate în mod corespunzător.
 • Descoperire rapidă a paginilor noi: Atunci când adaugi conținut nou pe site-ul tău, un sitemap actualizat permite motoarelor de căutare să descopere rapid aceste pagini noi și să le indexeze. Acest lucru este crucial pentru a asigura o vizibilitate rapidă în căutările Google pentru conținutul nou publicat.
 • Detectarea erorilor de indexare: Conectarea unui sitemap cu Google Search Console îți permite să primești notificări despre orice probleme de indexare sau erori întâmpinate de motoarele de căutare atunci când încearcă să acceseze paginile tale. Astfel, poți identifica și remedia rapid orice probleme care ar putea afecta vizibilitatea sau poziționarea site-ului tău în rezultatele căutării.
 • Monitorizarea performanței: Google Search Console oferă informații despre modul în care motoarele de căutare accesează și indexează paginile tale, inclusiv numărul de pagini indexate și frecvența cu care sunt vizitate. Acest lucru îți permite să urmărești performanța site-ului tău în motoarele de căutare și să iei măsuri pentru a îmbunătăți indexarea și vizibilitatea.

sitemap in google search console

Ne vom ajuta tot de Yoast SEO. Sitemap-ul îl găsim generat în meniul Yoast, secțiunea Site Features – APIs – XML sitemaps. Accesam sitemap-ul, copiem link-ul și-l introducem tot în Google Search Console.

Verificarea erorilor din sitemap

După o zi de la încărcarea sitemap-ului veți putea verifica primele informații. În cazul ideal, totul ar trebui să fie perfect și lipsit de erori. Dar știm cu toții că nu este cazul în 99% din situații. Așadar printre informările venite pe email despre indexarea site-ului nostru în Google vom descoperi și erori denumite general ”New reason preventing your pages from being indexed”.

Accesând platforma Google Search Console putem vedea mai multe detalii despre aceste erori.

De ce nu mi se indexează paginile site-ului în Google?

de ce nu mi se indexeaza paginile in google

Avem mai multe categorii de erori care ne impiedică site-ul sp fie vizibil în Google:

 1. Excluded by ‘noindex’ tag: Această eroare indică faptul că paginile site-ului tău au fost excluse din indexarea motoarelor de căutare folosind eticheta meta “noindex”. Acest lucru poate fi intenționat, dacă dorești să excludi anumite pagini (cum ar fi paginile de „Mulțumim pentru comandă”) din indexare pentru a evita clasarea lor în rezultatele căutării.
 2. Duplicate without user-selected canonical: Această eroare indică faptul că există pagini duplicate pe site-ul tău care nu au o pagină canonical selectată de utilizator. Aceasta poate fi o problemă pentru că motoarele de căutare pot avea dificultăți în determinarea paginii corecte de indexat și clasat.
 3. Not found (404): Această eroare indică faptul că paginile care au fost accesate anterior de motoarele de căutare acum nu pot fi găsite (de exemplu, dacă au fost șterse sau redenumite). Este important să remediezi aceste erori prin redirecționare sau corectare a linkurilor care duc la pagini inexistente.
 4. Blocked due to other 4xx issue: Acest tip de eroare indică faptul că paginile au fost blocate din cauza altor probleme HTTP 4xx (în afară de eroarea 404). Aceste probleme includ erori precum 403 (interzis), 410 (șters permanent), etc.
 5. Page with redirect: Această eroare indică faptul că paginile au fost redirecționate către alte pagini. Redirecțiile pot fi benefice pentru utilizatori, dar este important să fie gestionate corect pentru a evita confuzia și erorile de indexare.
 6. Crawled – currently not indexed: Această eroare indică faptul că paginile au fost vizitate de motoarele de căutare, dar nu au fost încă indexate. Acest lucru poate fi normal în unele cazuri, dar ar trebui să fii atent să monitorizezi aceste pagini pentru a te asigura că sunt indexate corect în cele din urmă.
 7. Discovered – currently not indexed: Acest tip de eroare indică faptul că paginile au fost descoperite de motoarele de căutare, dar nu au fost indexate încă. Asemenea cu eroarea de mai sus, este important să urmărești aceste pagini pentru a te asigura că sunt indexate corect în cele din urmă.

În general, este important să monitorizezi aceste erori în Google Search Console și să iei măsuri corespunzătoare pentru a le remedia pentru a asigura o indexare și o clasare corectă a site-ului tău în rezultatele căutării Google.

 

3. Adăugarea Site-ului în Google Analytics

google analytics si rapoartele acestuia

 

Instalarea codului de urmărire Google Analytics pe site-ul tău este importantă din mai multe motive:

 1. Monitorizarea traficului: Google Analytics îți oferă informații detaliate despre numărul de vizitatori care accesează site-ul tău, cât timp petrec pe acesta și ce pagini vizitează. Aceste date sunt esențiale pentru a înțelege performanța site-ului tău și pentru a lua decizii informate în ceea ce privește strategia de conținut și marketing.
 2. Comportamentul vizitatorilor: Prin Google Analytics, poți urmări modul în care utilizatorii interacționează cu site-ul tău, inclusiv paginile pe care le vizitează, acțiunile pe care le întreprind (cum ar fi completarea de formulare sau efectuarea de achiziții) și traseele pe care le urmează prin site. Aceste date te ajută să înțelegi mai bine preferințele și nevoile vizitatorilor tăi, permițându-ți să optimizezi experiența lor pe site.
 3. Evaluarea performanței campaniilor de marketing: Google Analytics îți permite să urmărești eficacitatea campaniilor tale de marketing online, inclusiv campanii de publicitate plătită, e-mail marketing și social media. Poți vedea care campanii aduc cel mai mult trafic și care generează cele mai multe conversii, permițându-ți să aloci mai bine resursele și să optimizezi strategiile de marketing.
 4. Optimizarea SEO: Prin analizarea datelor din Google Analytics, poți identifica cuvintele cheie care aduc cel mai mult trafic organic pe site-ul tău, precum și paginile care au cea mai mare performanță în căutările organice. Aceste informații te ajută să optimizezi conținutul și structura site-ului tău pentru a crește vizibilitatea în motoarele de căutare și a atrage mai mulți vizitatori organici.

PS: toată conectarea cu serviciile Google reprezintă de asemenea un semnal google care ajută ca site-ul tău să fie vizibil în Google și să urce pe primele locuri în rank.

Pentru a conecta site-ul la Google Analytics, trebuie să îți faci un cont pe Google Analytics și să Google Tag Manager.

Îți explic imediat de ce.

google tag manager

Google Tag Manager (GTM) a apărut pentru a simplifica și a eficientiza procesul de gestionare a tagurilor și codurilor de urmărire pe site-uri web. Înainte de apariția GTM, adăugarea și gestionarea tagurilor pentru monitorizarea traficului, analiza comportamentului utilizatorilor și implementarea altor instrumente de marketing pe un site web implica adesea modificarea manuală a codului sursă al site-ului de către dezvoltatori sau administratori web.

Cu toate acestea, Google Tag Manager oferă o soluție centralizată și flexibilă pentru implementarea și gestionarea acestor taguri. Iată câteva dintre beneficiile și funcționalitățile sale:

 1. Simplificarea procesului de implementare: GTM permite adăugarea și gestionarea tagurilor prin intermediul unei interfețe grafice intuitive, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate de programare. Acest lucru face ca procesul de implementare să fie mai rapid și mai ușor pentru persoanele care nu sunt dezvoltatori.
 2. Flexibilitate și control: Utilizatorii pot gestiona toate tagurile lor într-un singur loc și pot activa sau dezactiva taguri, fără a fi necesară intervenția dezvoltatorilor web. De asemenea, GTM oferă funcționalități avansate precum variabile și declanșatoare personalizate, care permit personalizarea și controlul mai precis al implementării tagurilor.
 3. Monitorizarea și gestionarea performanței: GTM oferă rapoarte și analize detaliate despre modul în care tagurile sunt implementate și funcționează pe site-ul tău. Acest lucru îți permite să monitorizezi și să optimizezi performanța tagurilor și a altor instrumente de marketing.
 4. Integrare cu alte produse Google: GTM se integrează perfect cu alte produse Google, precum Google Analytics, Google Ads și Google Optimize, permițând sincronizarea și gestionarea facilă a acestora într-un singur loc.

Implementarea cu Google Tag manager este simplă și îți va ajuta site-ul să fie vizibil în Google.

După crearea contului pe Google Tag Manager, crează un cont pentru site-ul tău. Următorul pas este să pui codul (eticheta Google) pe site-ul tău. Acest lucru îl poți face ori printr-un modul ce-l poți instala pe platforma ta, cum ar fi unul ce-l regăsești în poza de mai jos, ori manual. Integrarea prin modul este cea mai simplă opțiune, dar dacă ști cum să modifici fișierul header din site-ul tău, îți recomand să faci integrarea manual.

pas 1 integrare cu tag manager prin module

După adăugarea etichetei, putem testa site-ul să vedem dacă există conexiune între site-ul nostru și platforma Google Tag manager.

finalizat integrarea cu google tag manager

4. Crearea Profilului Google My Business

matilda mirabela in google my business

Dacă ai un business local, creează un profil Google My Business pentru a fi afișat în rezultatele căutării locale și pe Google Maps.

Crearea unui profil Google My Business este extrem de importantă pentru orice afacere locală din mai multe motive:

 1. Vizibilitatea în căutările locale: Un profil Google My Business permite afacerii tale să apară în rezultatele căutărilor locale atunci când utilizatorii caută produse sau servicii în zona ta. Acest lucru îți crește expunerea și șansele de a fi găsit de potențialii clienți atunci când caută activități sau servicii locale.
 2. Afișare pe Google Maps: Prin crearea unui profil Google My Business, afacerea ta va fi listată și pe Google Maps. Acest lucru face ca clienții să te poată găsi mai ușor și să obțină informații importante, cum ar fi adresa, orele de funcționare și recenziile altor clienți, direct din aplicația sau site-ul Google Maps.
 3. Informații esențiale la îndemână: Profilul Google My Business îți oferă posibilitatea de a afișa informații utile, cum ar fi adresa, numărul de telefon, orele de funcționare, link-uri către site-ul web și alte detalii relevante. Astfel, potențialii clienți pot găsi rapid informațiile de contact și pot decide dacă doresc să te viziteze sau să apeleze pentru serviciile tale.
 4. Recenzii și ratinguri: Un profil Google My Business îți permite să primești și să gestionezi recenzii de la clienți. Recenziile pozitive pot influența deciziile altor potențiali clienți și pot crește încrederea în afacerea ta. De asemenea, acesta îți oferă posibilitatea de a răspunde la recenzii și de a interacționa cu clienții în mod direct, ceea ce poate îmbunătăți reputația și relația cu aceștia.

 

5. Viteza de încărcare a site-ului

Este importantă viteza de încărcare a site-ului? Mă ajută cu ceva în a vi cat mai vizibil în Google și a ajunge pe primele locuri?

Da, viteza de încărcare a site-ului tău este un factor important din punct de vedere SEO. Există mai multe motive pentru care viteza de încărcare a paginilor tale poate influența clasamentul în motoarele de căutare:

 • Experiența utilizatorului: Utilizatorii sunt mai predispuși să rămână pe un site web care se încarcă rapid. Dacă site-ul tău încarcă lent, utilizatorii pot fi frustrați și pot părăsi pagina, ceea ce poate duce la o rată de respingere ridicată și la o scădere a angajamentului. O experiență negativă a utilizatorului poate afecta negativ clasamentul tău în motoarele de căutare.
 • Indexarea paginilor: Motoarele de căutare, cum ar fi Google, preferă să indexeze și să afișeze pagini web care se încarcă rapid. Dacă paginile tale încarcă lent, motoarele de căutare pot întâmpina dificultăți în indexarea completă a conținutului și în evaluarea relevanței acestuia pentru căutările utilizatorilor.
 • Factorii de clasificare: Viteza de încărcare a paginii este unul dintre factorii de clasificare ai algoritmilor de căutare. Motoarele de căutare, cum ar fi Google, au anunțat că viteza de încărcare a paginii este unul dintre factorii luați în considerare atunci când determină poziția în rezultatele căutării. Site-urile cu timpuri de încărcare mai rapide pot avea un avantaj în clasamentul organic.
 • Experiența mobilă: În contextul utilizării mobile crescute, viteza de încărcare a paginii este și mai importantă. Utilizatorii care navighează pe dispozitive mobile au așteptări mai mari în ceea ce privește viteza de încărcare, iar motoarele de căutare își adaptează algoritmii pentru a reflecta această tendință.

Este ușor să ai un website cu o încărcare foarte rapidă? Din păcate, nu.

Mai ales dacă alegem să facem site-ul pe platforma WordPress, viteza de încărcare a site-ului va fi mereu o adevărată provocare. Platforma WordPress este gândită pentru a fi folosită în ”n” variante pentru mii de firme de IT, cu coduri diferite, idei diferite de dezvoltare, grafică și funcționalități diferite. Și toate trebuie să fie compatibile cu platforma WordPress.

Așadar, vom avea multe coduri care vor rula, chiar dacă nu-s necesare pentru site-ul nostru, însă despre acestea și cum să le oprim, încărca mai târziu, pe rând etc. vom vorbi într-un alt articol de blog.

Raport-de-performanta-pentru-viteza

Până atunci să vedem ce putem face totuși, ca să avem o viteză cât mai bună a site-ului nostru.

Raportul de mai sus a fost generat la momentul realizării acestui articol folosind platforma GTMetrix.

După cum vedem, site-ul are o viteză de încărcare cu o performanță de 60%. Așadar vă invită să beneficiați de oferta noastră pentru crearea site-uri și vă vom face un website decent. 😆

Mai glumim să ne destindem după atâta lectură prezentată mai sus. Dar cum sinceritatea este prima calitate în compania noastră, nu ne ascundem după deget și nici nu promite siteuri cu 100% procent de performanță în viteză, deoarece este imposibil.

Haideți să vă spun de ce nu mă deranjează acest raport. Este încărcat de un server din Canada, iar site-ul nostru are host în România, iar totalul paginii este de 1,20 mb. Ori, având în România viteze de internet de 1000 mb/s, eu cred că site-ul nostru se va comporta suficient de bine.

Însă putem să creștem viteza cât de mult posibil fiind atenți la dimensiunea pozelor care le încărcăm, numărul de plugin-uri pe care le instalăm în site, viteza serverului pe care avem site-ul hostat sau numărul de linii de cod CSS suplimentar adăugate în site.

 

6. Crearea Conținutului de Calitate

Conținutul de calitate te face vizibil în Google. Ei bine da. Este unul dintre cele mai importante lucruri. Defapt, dacă mă întrebi pe mine, Crearea de conținut de calitate este cel mai important lucru pentru a crește site-ul tău în Google!

Iată de ce contează atât de mult:

 • Relevanța pentru căutările utilizatorilor: Google dorește să ofere utilizatorilor rezultate de căutare care să răspundă la întrebările și nevoile lor. Prin urmare, conținutul de calitate care oferă informații utile, relevante și bine structurate este mai susceptibil să fie afișat în primele poziții ale rezultatelor căutării.
 • Îmbunătățirea experienței utilizatorilor: Utilizatorii sunt mai predispuși să rămână și să exploreze un site web care oferă conținut valoros și informativ. Un conținut de calitate poate crește angajamentul utilizatorilor, timpul petrecut pe site și ratele de conversie, ceea ce poate influența pozitiv clasamentul în motoarele de căutare.
 • Efectele backlink-urilor: Conținutul de calitate are o probabilitate mai mare să fie distribuit și partajat pe alte site-uri web sau platforme de socializare. Aceasta poate duce la obținerea de backlink-uri naturale către site-ul tău, ceea ce îmbunătățește autoritatea și relevanța acestuia în ochii motoarelor de căutare.
 • Optimizare pentru cuvintele cheie: Un conținut de calitate poate fi optimizat pentru cuvinte cheie relevante pentru domeniul tău de activitate. Prin includerea cuvintelor cheie relevante în conținutul tău într-un mod natural și bine structurat, poți îmbunătăți șansele ca site-ul tău să fie afișat în căutările relevante pentru acele cuvinte cheie.
 • Actualizări frecvente și consistente: Motoarele de căutare apreciază site-urile care oferă conținut nou, relevant și actualizat în mod regulat. Prin menținerea unui program de publicare consistent și oferind conținut de calitate în mod regulat, poți îmbunătăți vizibilitatea și poziționarea site-ului tău în căutările Google.

PS: Am sa revin cu poza din rank-ul google cu acest articol. Să-i dăm timp google-ului să indexeze pagina doar.

 

7. Promovarea pe Social Media – te ajută să fi vizibil în Google?

brandik-pe-instagram

Da, promovarea pe social media poate contribui indirect la vizibilitatea în Google. Deși promovarea pe social media în sine nu afectează direct clasamentul în motoarele de căutare, există câteva modalități în care activitatea pe social media poate influența prezența și vizibilitatea în Google:

 • Generarea de trafic către site: Atunci când distribuiți conținut de calitate pe rețelele sociale și atrageți utilizatori să interacționeze cu el (prin like-uri, distribuiri, comentarii etc.), puteți genera trafic către site-ul dvs. Mai mult trafic organic poate avea un impact pozitiv asupra clasamentului în motoarele de căutare.
 • Creșterea conștientizării și expunerii: Promovarea conținutului pe rețelele sociale poate crește conștientizarea brandului și expunerea la publicul țintă. Astfel, utilizatorii care sunt expuși la conținutul dvs. pe social media pot căuta ulterior brandul sau informații relevante în Google, ceea ce poate contribui la creșterea traficului organic.
 • Generarea de backlink-uri: Distribuirea conținutului dvs. pe rețelele sociale poate conduce la obținerea de backlink-uri către site-ul dvs. Atunci când alte site-uri sau utilizatori distribuie sau încorporează conținutul dvs. în propriile lor postări sau articole, acest lucru poate contribui la îmbunătățirea autorității site-ului dvs. în ochii motoarelor de căutare.
 • Optimizarea profilului social pentru căutare: Profilurile de social media pot apărea în rezultatele căutării Google pentru anumite interogări. Prin optimizarea profilurilor dvs. de social media cu cuvinte cheie relevante, informații complete și actualizate, puteți crește șansele ca acestea să fie afișate în rezultatele căutării și să ofere o prezență suplimentară în Google.

8. Obținerea de Backlink-uri

cum sa fac rost de backlink-uri

Obținerea de backlink-uri este un factor important în strategia de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), deoarece acestea pot influența semnificativ poziționarea site-ului în rezultatele căutării Google. Iată cum influențează obținerea de backlink-uri creșterea site-ului pe Google și câteva modalități de a le obține:

Importanța backlink-urilor în SEO:

 • Creșterea autorității site-ului: Backlink-urile de la site-uri cu autoritate și relevante tematic cuvintelor cheie pe care vă concentrați pot crește autoritatea și relevanța site-ului dvs. în ochii motoarelor de căutare.
 • Îmbunătățirea poziționării în rezultatele căutării: Cu cât site-ul dvs. primește mai multe backlink-uri de calitate, cu atât este mai probabil să se poziționeze mai sus în rezultatele căutării pentru cuvintele cheie relevante.
 • Creșterea traficului organic: Backlink-urile de la alte site-uri pot aduce trafic direct către site-ul dvs., în plus față de impactul lor asupra poziționării în motoarele de căutare.

 

Cum să obții backlink-uri pentru site-ul tău:

 • Crearea de conținut de calitate: Crearea de conținut unic, informativ și valoros poate determina alte site-uri să dorească să se lege de conținutul dvs.
 • Găsirea și contactarea webmasterilor: Identificați site-urile relevante din domeniul dvs. și contactați webmasterii pentru a le informa despre conținutul dvs. util și pentru a le sugera să-l linkeze.
 • Parteneriate și colaborări: Stabiliți parteneriate sau colaborări cu alte site-uri sau bloggeri din domeniul dvs. și oferiți-le conținut de calitate pe care să-l distribuie, în schimbul unui backlink.
 • Participarea la forumuri și comentarii: Participarea activă la forumuri, bloguri și site-uri de socializare și lăsarea de comentarii relevante și valoroase poate conduce la obținerea de backlink-uri dacă permiteți includerea unui link către site-ul dvs.
 • Optimizarea pentru link-urile interne: Crearea de link-uri interne între paginile dvs. poate crește șansele ca utilizatorii să navigheze și să descopere alte pagini ale site-ului, ceea ce poate duce la mai multe backlink-uri naturale.

Este important să rețineți că calitatea backlink-urilor este mai importantă decât cantitatea. Backlink-urile de la site-uri de autoritate și relevante sunt valoroase și pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra clasamentului și traficului site-ului dvs.

9. Reclamă pe Google

Campanii google pentru a fi vizibil in online

Cel mai simplu mod de a fi vizibil pe Google este de a face reclama. În căutările Google, top 4 rezultate sunt de regulă reclamă, deci nu doar că poți ajunge în motorul de căutare, ci poți ajunge direct în primele căutări ale acestuia.

Reclamele Google, cunoscute și sub numele de Google Ads, sunt o modalitate eficientă de a fi vizibil pe Google și de a atrage trafic calificat către site-ul tău. Iată cum te pot ajuta reclamele Google să fii vizibil pe Google:

 • Poziționare în partea de sus a paginii de rezultate a căutării (SERP): Reclamele Google apar în partea de sus a paginii de rezultate a căutării, deasupra rezultatelor organice. Acest lucru îți oferă o expunere imediată în fața utilizatorilor care caută produse sau servicii relevante pentru afacerea ta.
 • Targetare precisă: Poți să-ți personalizezi campaniile de reclame Google pentru a ajunge la audiența ta țintă în funcție de criterii precum cuvinte cheie, locație geografică, vârstă, gen și interese. Astfel, poți ajunge la persoanele care sunt cele mai susceptibile să fie interesate de produsele sau serviciile tale.
 • Măsurabilitate și flexibilitate: Cu Google Ads, poți măsura și analiza performanța campaniilor tale în timp real. Poți vedea câți utilizatori au văzut anunțurile tale, câți au făcut clic pe ele și câți au efectuat acțiuni dorite pe site-ul tău, precum completarea unui formular sau efectuarea unei achiziții. Această măsurabilitate îți permite să ajustezi și să optimizezi campaniile pentru rezultate mai bune.
 • Control total asupra bugetului: Cu Google Ads, poți stabili un buget zilnic maxim pentru fiecare campanie și să plătești doar atunci când utilizatorii fac clic pe anunțurile tale. Astfel, poți gestiona eficient cheltuielile de publicitate și să te asiguri că obții cel mai mare randament posibil din investiția în reclame.
 • Diverse formate de anunțuri: Google Ads oferă o varietate de formate de anunțuri, inclusiv anunțuri text, anunțuri grafice, anunțuri video și anunțuri de shopping. Aceasta îți oferă flexibilitatea de a alege formatul care se potrivește cel mai bine obiectivelor și publicului tău.

 

10. Consecvența

consecventa-in-activitate

Sună atât de cliché dar totuși e atât de greu. Ce factor SEO este și acesta pentru a fi vizibil în Google? Ei bine, unul foarte important.

Am să vă dau doar exemplul meu personal. De dragul faptului că timpul este relativ în online și acest articol poate îl citești la 5 ani după ce a fost scris, am să zis că am vrut ”într-o toamnă” să refac website-ul www.brand-it.ro, site-ul companiei care este imaginea noastră și am vrut să-l fac ca și o exprimare a ce gândesc și simt referitor la marketing, așadar nu am vrut să implic colegii în acest proiect, devenit oarecum personal. Zis și aproape făcut. Am băgat site-ul în maintenance mode și am început lucrul la el. Între timp, datorită proiectelor și a altor factori externi, long story short, am ajuns să-i dau drumul din nou după jumatate de an, ”într-o primăvară”.

Vedeți voi, cel mai greu este să fi consecvent. Este mult mai ușor să fi bun pe ceva. Poți să înveți, să te dezvolți să ști perfect un lucru, dar daca nu-ți creezi mindsetul și timpul necesar pentru a face un obicei din el, acel lucru se stinge. Dacă doar creezi un website cu 10 pagini și te aștepți să meargă de la sine, fără reclamă și fără activitate pe el, va fi imposibil.

Te invit să-ți spui părerea despre acest articol și dacă ți-a plăcut și-l consideri util, să-i dai un share pentru a ajuta și pe alții să devină vizibili în Google!

Distribuie