Cum funcționează PPC și cum se creează campanii de calitate
Construirea unei campanii de PPC de succes necesită o planificare și o previziune considerabilă. Brandurile trebuie să aibă o strategie cu privire la licitații și bugetul lor. De asemenea, vor trebui să se gândească cu atenție la conținutul pe care îl postează în anunțul în sine.
Întreaga campanie publicitară va fi construită în jurul cuvintelor cheie vizate, de aceea este important să nu neglijezi cercetarea lor. Prin această anchetă vei afla care sunt termenii pe care publicul vizat e cel mai probabil să le caute. De asemenea, va oferi informații despre traficul pe care poți spera să-l atragi printr-un anunț de pe pagina respectivă.
Această cercetare ar trebui să fie completată și de verificarea modului în care Google afișează paginile cu rezultate pentru acel termen de căutare. Amintește-ți că Google încearcă să înțeleagă intenția utilizatorilor, uitându-se la micro-momentele lor posibile.
Verificarea aspectului paginii de rezultate pentru cuvântul cheie vizat îți va oferi informații despre câte anunțuri sunt afișate pentru acel anumit termen. Rezultatele căutării organice te vor informa, de asemenea, despre tipurile de conținut pe care probabil că vor să le găsească. Acest lucru te poate ajuta să identifici dacă acest cuvânt cheie vizează publicul tău corect.
Pe măsură ce îți dezvolți lista de cuvinte cheie, nu uita nici de căutările la specifice. Cuvintele cheie lungi sunt mai detaliate și vizează un public mai precis. Deoarece accentul devine mai mic, concurența va scădea și ea. Prin urmare, o concurență mai mică va reduce suma necesară pentru o licitație reușită. Acest lucru poate ajuta companiile să economisească bani, permițându-le, de asemenea, să se concentreze asupra unui public mai exact.
Ia în considerare un avocat, de exemplu. O licitație pentru un termen generic precum „avocat” sau „avocat divorț” ar putea să nu ajute prea mult un avocat într-un anumit oraș. Licitând pentru „avocat divorț din Mureș”, va ajuta, totuși, să restrângă audiența la persoanele pe care firma dorește de fapt să le țintească fără a irosi bani pe clicuri care nu le vor beneficia.
Pentru a crea o listă și mai puternică, ia în considerare, de asemenea, cuvinte cheie negative sau termeni pe care nu dorești să îi incluzi în căutări. Un magazin online specializat în rochii formale ar putea dori să liciteze termenul „rochii de gală” în fiecare primăvară. Probabil că nu și-ar dori ca anunțul lor să apară, totuși, pentru persoanele care caută „creează-ți propria rochie de bal”, deoarece această audiență va avea mai puțin șanse să facă o achiziție.
Gândește-te dacă există termeni care nu dorești să apară în rezultatele căutării tale. Gândește-te la alte utilizări pentru cuvintele tale cheie, și la alți indicatori că oamenii nu se vor încadra în publicul tău țintă.
După ce ai o listă puternică de cuvinte cheie, următorul pas este crearea anunțului în sine. Profită de tot spațiul pe care Google oferă pentru a spori vizibilitatea pe pagină. Scrie un text care îi va determina pe oameni să devină interesați și care îi încurajează pe cei care au căutat acest termen să facă click pe anunțul tău.
Pentru rezultatele căutării locale, de exemplu, oamenii doresc de multe ori să găsească informații de contact pentru companii. Acesta este motivul pentru care Google oferă informații de contact și hărți în pachetul lor local, ajutând oamenii să navigheze către afacerea pe care o doresc. Includerea unor informații de contact în anunț îți permite să răspunzi în mod similar la nevoile acestui public.
O persoană care face o căutare „Vreau să cumpăr”, pe de altă parte, va dori să vadă informații despre produse și prețuri. Includerea acestor informații în anunț te poate ajuta din nou să faci apel la public.
Companiile trebuie să folosească o varietate de platforme atunci când doresc să aibă o prezență de succes online. Concurența intensă de astăzi face o provocare pentru multe companii să se poziționeze bine pe paginile de rezultate. Înțelegerea modului în care funcționează PPC poate face posibilă câștigarea atenției dorite. Ia în considerare beneficiile pe care le oferă această formă de marketing și vezi cum o poți utiliza în folosul tău.